Fotoserie laat zien hoe verslaafd we aan telefoons zijn

Auteur: , Geen reacties

Ah, daar is de volgende kunstenaar met kritiek op de smartphonemaatschappij.

Het maakt niet uit waar je kijkt, overal in het openbare leven zie je mensen gebiologeerd naar het scherm van hun telefoon staren. Voor Facebook, voor Instagram, voor snapchat, voor selfies, voor van alles, zolang het maar niet met de directe wereld om hun heen te maken heeft. Althans, dat is wat de Franse kunstenaar Antoine Geiger met deze serie probeert aan te tonen.

Hij creëerde een stapeltje foto’s waarop mensen letterlijk in hun telefoon worden gezogen, samensmeltend met het apparaat. De fotoserie heet daarom toepasselijk ‘SUR-FAKE’. Geiger:

“I wanted to come back to the idea of fake identities, over-exposed, sucked by the digital gulf that breaks the relationship to reality.”

Je zou ook kunnen beamen dat het een wonder is dat iedereen tegenwoordig een supercomputer op zak heeft, constant verbonden met het wereldwijde web, waardoor we instant toegang hebben tot een eindeloze informatiestroom. Om nog maar te zwijgen over de bijzondere manieren waarop we digitaal in contact staan met vrienden. Maar zo’n opvatting doet het waarschijnlijk minder goed in de kunstwereld. Enfin, check de fotoserie HIERO.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).