Ga het nieuwe jaar fris tegemoet met deze gezondheidsapps

Auteur: , 1 Reactie
Lekker sporten werkt natuurlijk ook!

Met deze apps haal jij je goede voornemens wel

Inmiddels is het al eventjes 2017. Bijgekomen van alle nieuwjaarsborrels? Mooi! Dan kun je nu aan je gezondheid werken met deze apps.

1. Momentum Habit Tracker
Met deze app voor iOs en macOS leer je jezelf nieuwe gewoontes aan, zoals elke dag lezen of vroeger opstaan. Met de gratis versie kun je je op drie nieuwe gewoontes richten. Wil je er meer? Dan moet je vijf euro betalen voor de premium versie.

Het idee van Momentum is simpel: je maakt een ketting en moet proberen die niet te verbreken. Steeds als je een gewoonte overslaat of vergeet, begin je weer van voren af aan met het vormen van die ketting. Zo word je gestimuleerd om de ketting niet te verbreken en door te gaan met je gewoonte tot het echt een gewoonte is.

2. Habitica
Voor Android en iOS heb je de app Habitica. Het idee achter deze app is om van je leven een role-playing-game te maken. Je maakt een karakter aan met een gezondheids, ervarings- en manabalk. Je kunt gewoontes, taken, dagelijkse activiteiten en beloningen toevoegen waarmee je met je karakter levels omhoog kan gaan.

3. Sleep as Android
Slaap is ook belangrijk! Je merkt echt dat je veel beter kunt functioneren als je beter hebt geslapen. Met de app Sleep as Android kun je je slaapcycli bijhouden. De app wekt je zelfs op het juiste moment en kan je snurken bijhouden.

Het iOS alternatief is te vinden in iOS 10. Daar heeft Apple een aantal mogelijkheden ingebouwd om je te helpen beter te slapen. Als je de app Klok opent en naar het tabblad Bedtijd gaat, krijg je herinneringen om op tijd te gaan slapen. Je wordt ook rustiger wakker dankzij nieuwe geluiden. Bij de eerste keer opstarten stel je in hoeveel uur je wilt slapen, wanneer je gewekt wil worden en met welk geluidje en kies je voor opslaan.

4. Nightmode
Dat het blauwe licht van beeldschermen slecht voor je, weet iedereen eigenlijk al. Voor Android kun je de app Nightmode downloaden. Deze app heeft je beeldscherm een roodkleurig scherm door het blauwe licht te filteren, waardoor je dus gerust je telefoon ’s nachts kan gebruiken. Je kunt zelf de intensiteit en helderheid van dit filter bepalen. Ook kun je instellen dat de filter automatisch wordt aangezet op bepaalde tijden. Het enige nadeel is dat sommige apps niet werken met dit filter, omdat het een overlayfilter is.

In iOS kun je deze nachtmodus instellen door naar Instellingen -> Beeldscherm en helderheid -> Nachtmodus te gaan. Zet de kleurtemperatuur op zijn warmst en zet de schakelaar om bij Gepland.

5. Stappen tellen
Het is voor iedereen belangrijk om voldoende te bewegen, ook al heb je pijn. In Android kun je het aantal stappen bijhouden met Google Fit en, indien je een Samsungapparaat hebt, met Samsung Health.

In iOs hou je je stappen bij met de standaard app Gezondheid.

6. Calorieënteller
Ook eten is belangrijk om gezond te blijven. Je hoeft echt niet altijd precies te weten hoeveel calorieën je elke binnen krijgt, maar als je het bijhoudt kun je al een groot verschil maken.

Een goede app om alles bij te houden is MyFitnessPal (in het Nederlands Calorieënteller). Ondanks de naam doet en kan de app erg veel met betrekking tot eten. Zo kun je doelen stellen voor het maximaal aantal calorieën dat je binnen krijgt en kun je een eetdagboek bijhouden.

Bij het openen van deze app moet je een account aanmaken, daarna stel je een doel. Je zegt hoe actief je bent en vult wat persoonlijke informatie in. Na het aanmelden kun je eigenlijk direct beginnen.

Geen zin in al deze apps? Gebruik dan gewoon Pokémon Go, want dat kan je gezondheid ook best beïnvloeden.1 reactie

– Bedankt! Het is aangepast! –

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).