Geen extra kosten voor bellen en internetten in EU-landen

Geen extra kosten voor bellen en internetten in EU-landen
Dat heeft een commissie van het Europees Parlement vandaag voorgesteld. Zij willen naar één Europese telecommarkt.

Net voor de grens je roaming uitzetten en zo snel mogelijk de groeten aan het thuisfront doen wordt volgend jaar wellicht verleden tijd. De parlementscommissie wil af van de extra kosten bij mobiel gebruik in EU-landen.

Eerder werden de extra kosten voor het gebruik van je mobiel in het buitenland al meerdere malen verminderd. Als het aan de parlementscommissie ligt betalen we vanaf 15 december 2015 vanuit alle EU-landen helemaal geen extra kosten meer.

Het voorstel is onderdeel van een groter plan om één Europese telecommarkt te realiseren. Nu hopen dat het doorgaat, we betalen in eigen land al genoeg, laat staan in het buitenland.

3 reacties

  1. Nu nog de auto/alcohol/tabak/benzine prijzen gelijk trekken in de EU (als in dat wij Nederlanders niet meer zoveel extra BPM/Co2tax/accijns/uberhoge btw betalen, NIET dat het overal zo achterlijk duur gaat worden).

  2. Euhm. Het ‘aanpakken’ van dit kleine ongemak heeft ons alleen maar netneutraliteit gekost… Dus dat betekent dat je voor je huidige dienstverlening meer mag dokken. Oh, meneer wil youtube bekijken in meer dan 240p? Dat kan wel, maar dan moet u uw abonnement uitbreiden…. Oh u wilt gebruik maken van voip-diensten van derden? Dat kan wel, maar dat gaat u dan wel extra geld kosten….

    En de gederfde inkomsten van cashcow Roaming moeten nu op de abonnementen terugverdiend worden. Ik had nooit last van roaming. Nu roaming ‘aangepakt’ wordt wel…

    joepie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *