Gehandicapten kunnen internetten met Samsung’s EYECAN+

EYECAN+
De EYECAN+ van Samsung is een goedkoop en nauwkeurig hulpmiddel om lichamelijk gehandicapten met computers om te laten gaan.

Een groep vrijwilligers van Samsung’s techneuten heeft een nieuwe versie van de EYECAN-technologie gemaakt. Middels EYECAN+ kunnen lichamelijk gehandicapten een computer besturen door met hun ogen te bewegen. Deze bewegingen worden geregistreerd door een klein kastje dat je onder een computermonitor kunt hangen.

Klikken door te knipperen
Verschillende opties kun je selecteren door ernaar te kijken, waarna je ‘klikt’ door te knipperen. Dit maakt het niet alleen mogelijk om heel nauwkeurig berichten te typen, maar ook om spelletjes als Angry Birds zonder problemen te kunnen spelen, zo bewees het team in een presentatie vandaag in Seoul, aldus The Verge.

Samsung is niet van plan om de EYECAN+ commercieel uit te brengen, omdat de markt ervoor te niche te zou zijn. Dat neemt echter niet weg dat er al bedrijven zijn die hun interesse in de techniek getoond hebben. Het mooie aan de EYECAN+ is (in vergelijking met soortgelijke hulpmiddelen) is dat hij voor 150 dollar te maken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *