Gelekt: oude bekende Nokia X duikt op

Auteur: , Geen reacties
Deze copper-editie van de Nokia 8 is.... meh

Aan de naam zal het succes in ieder geval niet liggen.

Nokia heeft aan een stelletje oud medewerkers in de vorm van HMD Global te danken dat de smartphonedivisie nog bestaat. Niet zonder succes, want er blijkt wel degelijk een markt te zijn voor smartphones met een prima prijs-kwaliteitverhouding met een razendsnel updatebeleid. Het bedrijf is echter niet bang voor een beetje nostalgische gevoelens, zo blijkt ook vandaag maar weer eens.

Op een aantal reclameposters is namelijk een aankondiging van de Nokia X te zien. Naar verluidt wordt het toestel op 27 april gepresenteerd. De naam doet ons terugdenken aan de Nokia X van 2014, toen Nokia nog in handen van Microsoft was. Deze midranger met Android als besturingssysteem werd echter geen succes.

HMD Global lijkt alsnog een poging te wagen met deze naam. De nieuwe Nokia X krijgt volgens welingelichte bronnen een MediaTek en/of Snapdragon chipset, 4GB of 6GB RAM en 64GB aan intern opslaggeheugen. Of het toestel ook buiten China in de winkels komt te liggen, is nog niet bekend.

In Nederland is HMD onder de naam Nokia flink op weg om wat consumenten terug te lokken naar het ooit zo sterke merk. Zelfs de relatief goedkope smartphones zoals de Nokia 5 en Nokia 6 hebben inmiddels een update naar Android 8.1 Oreo mogen ontvangen.

Nokia X teaserEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).