Google Assistant geeft voort ‘leuker’ informatie

Auteur: , Geen reacties
Katten

De update maakt Google Assistant wat leuker in gebruik.

Google’s virtuele assistent, toepasselijk genaamd Google Assistant, heeft een update gekregen die het verschaffen van informatie iets leuker voor je maakt. Stel je een bepaalde vraag, dan krijg je niet langer een droge lijst van links te zien.

Het ‘nieuwe’ zoeken is al langer via de browser beschikbaar; wanneer je iets zoekt dat al dan niet visuele uitleg kan gebruiken, dan krijg je allereerst wat plaatjes of infographics te zien. Tijdens mijn dagelijkse ‘cute puppies’ zoektocht kreeg ik eerst altijd links naar leuke websites en kreeg ik later gelijk die schattige hondjes te zien. Die functie heeft Google Assistant overgenomen.

Wanneer je nu iets vraagt aan de assistent, krijg je – waar mogelijk – ook visuele informatie. Google was zich er van bewust dat de voorheen verschafte informatie soms wat ‘droog’ kon zijn bij de assistent. “De nieuwe update voor Android-smartphones zal je een betere visuele respons geven en meer complete informatie in één oogoplag,” aldus Google in een blogpost.

Vraag je naar een evenement bij jou in de buurt, dan geeft Google je ‘cards’ met eventuele toepasselijke informatie of andere suggesties. Vraag je wanhopig naar de waarde van de Bitcoin, dan krijg je een karige infographic om nog droeviger van te worden.

De assistent neemt zelfs in-app apps over zoals de rekenmachine, color picker en (voor Amerikanen heel handig) een fooi-calculator. Kortom, de slimme assistent van Google is weer ietsje minder droog en robotisch geworden met de nieuwste update.

Vooralsnog hebben alleen Android-gebruikers de beschikking over de ‘nieuwe’ Assistant en als het goed is zie je nu al het verschil. Wanneer iOS-gebruikers de update krijgen is nog niet bekend. Tot die tijd check je hier de vergelijking tussen Google Assistant en Siri. Dan weten iOS-gebruikers of ze überhaupt iets van de nieuwe update willen.

Lees ook: Google sloopt functies uit ‘OK Google’ en dat is niet leukEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).