Google boycot de Asus Transformer met Android & Windows

Asus Transformer Book Duet TD300
Zet de Asus Transformer Book Duet maar uit je hoofd, want Google wil geen tablets of notebooks waar zowel Android als Windows 8.1 op draaien.

Asus kondigde de “hybride” Transformer (tablet met afneembaar toetsenbord) begin dit jaar aan. Wisselen tussen de twee besturingssystemen zou met een simpele druk op de knop mogelijk zijn. Maar we gaan het niet meemaken want Google wil het niet. Er is door het bedrijf grote druk op Asus uitgeoefend om de release te voorkomen.

Google en Asus zelf hebben nog geen officieel commentaar gegeven en vooralsnog is onduidelijk waarom Google de plannen zo fanatiek dwarsboomt. Feit is wel dat Asus de meeste promotiepagina’s van de Transformer Book Duet al verwijderd heeft. Ook verschillende retailers hebben de tablet van de website gehaald.

Samsung had met de ATIV Q een soortgelijk product op de markt willen brengen, maar ook van dat apparaat hebben we nooit meer iets gehoord. (via: digitimes)

2 reacties

  1. Klopt net zo als de transformer book trio , het grote verschil is dat bij die twee android en windows op 2 aparte aparaten draaien waarbij de Android tablet gekoppelt kan worden en zo als dienst kan doen als beeld scherm voor het Windows gedeelte . Bij de transformer book duet zit allebei de besturings systemen in de tablet (dual boot) met als hoofd besturings systeem Windows , je moet namelijk eerst windows opstarten voordat je naar android kan switchen . Denk dat daar google problemen mee heeft , dat android als sucendaire systeem word toegepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *