Google Chromebooks krijgen snellere Haswell-processors

Auteur: , 1 Reactie

Hoewel nergens het vermoeden heerst dat de Chromebooks van Google een enorme verkoophit zijn, hebben twee populaire modellen gisteren wel een interne update gekregen. Zowel de HP Chromebook 14 als de Acer C7 zijn voorzien van de nieuwe processorstructuur van Intel. Oftewel, meer rekenkracht en minder energieverbruik.

Op het Intel Developer Forum in San Francisco werden de nieuwe Chromebooks voorgesteld, maar echt scheutig met details was Google nog niet. De advertentiegigant zegt dat de Haswell microarchitectuur de batterijduur kan verdubbelen. De Chromebook 14 is tevens verkrijgbaar in wit, turquoise en rood en voorzien van een nieuwe touchpad. De SSD-opslagruimte bedraagt nog steeds 16GB, en je krijgt er 100GB cloud-opslag van Google bij.

De Acer C7 is met een 11,6-inch display een stuk kleiner de de 14-inch HP, maar met 199 dollar ook een stuk goedkoper. Hij weegt over 1,2 kilogram en heeft een accu die nu negen uur mee zou moeten gaan. Ook hier is een 16GB SSD van toepassing en 100GB opslagruimte in Google’s clouddienst Drive.1 reactie

Heb zelf een Acer Chromebook, maar vind het erg prettig werken! Net iets meer als een tablet maar niet zo groot als een laptop!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).