Hebben Nederlanders de Google Glass écht gehackt?

Hebben Nederlanders de Google Glass écht gehackt?
De techbril van Google is door Nederlandse computerexperts bestempeld als ‘niet veilig’.

Het Nederlandse ICT-bedrijf Masc en accountancykantoor Deloitte hebben een avond lang geprobeerd om de Google Glass te hacken. Aan de Volkskrant demonstreerden ze hoe ze de bril infiltreerden. Dit werd gedaan door een USB-stick aan te sluiten op de techbril, waarna er een paar regels code werden geüpload. Dit plukje software zorgde ervoor dat de hackers foto’s en filmpjes konden maken door de 5 megapixel camera in de bril. Zonder dat de gebruiker van de Glass het doorheeft. De beelden konden vervolgens verzonden worden naar een computer op afstand.

Google: ‘meh’

Voordat u nu roept ‘Google Glass-dragers kunnen nu nooit meer veilig pinnen!’ is het belangrijk om op te merken dat deze ‘hack’ alleen kan worden uitgevoerd als je de bril afstaat aan iemand, die er vervolgens een micro-USB stick in steekt. Het op afstand hacken van de bril is nog niet gelukt. Google heeft daarom ook niet alarmerend gereageerd, maar ziet de hack als een waardevolle toevoeging. De techgigant laat weten dat in nieuwere versie van Google Glass het scherm op slot gaat en alleen met een code te openen is, waardoor malware-gluurders buitenspel worden gezet.

De reactie van Googel Nederland luidt:

“Net als bij iedere mobiele telefoon, tablet of laptop, is het onverstandig om Glass uit te lenen aan iemand die je niet kent zonder toezicht. Meer in algemene zin adviseren we gebruikers om geen Glassware (apps voor Glass) te downloaden die niet afkomstig is van de officiele MyGlass-site, of de beveiliging van hun Glass deels uit te schakelen en deze vervolgens aan iemand anders te geven.”

Is de Google Glass daarmee al gehackt? Nee, wij houden het op social hacking, waarbij de Glass-gebruiker de zwakste schakel is.

Foto-cc: Flickr

[lg_folder folder=”Google/Glass/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *