Google maakt het luie toeristen makkelijk

Auteur: , Geen reacties
De bergen bij de Waddenzee

Dit is een bericht voor de luie natuurliefhebber. Als je door de natuur wilt lopen vanuit je bed heeft Google goed nieuws voor je, zij gaan het lopen voor je doen. Dan hoef jij alleen nog maar te kijken.

Na eerder al de Galapagos eilanden, Antarctica en Afrikaanse olifanten te hebben vastgelegd in Street View heeft Google nu zijn oog gericht op de landgoederen van Natuurmonumenten. Van de 350 natuurgebieden die die club heeft zijn er een aantal niet toegankelijk voor mensen, en die worden nu als eerste vastgelegd op Google Street View.

Te beginnen bij het waddeneilandje Griend. Dat eilandje ligt tussen Terschelling en Harlingen en is het woongebied van vele vogelsoorten en zeehonden. Maar al die natuurpracht is dus bijna nooit te zien, en in ieder geval door bijna niemand te zien.

Enkele medewerkers van Natuurmonumenten gaan dus met de Street View Trekker camera op pad om het eiland vast te leggen zodat we er vanaf begin 2016 met zijn allen overheen kunnen banjeren. Zonder er iets te beschadigen.

Daarna zijn er nog andere Nederlandse landerijen aan de beurt, zoals de Nieuwkoopse Plassen en ook het eiland Tiengemeten.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).