Google Maps: auto verslaan met tweewieler doe je zo

Auteur: , 2 Reacties
Google Maps: auto verslaan met tweewieler doe je zo

Een nieuwe feature komt naar de bekende navigatie-app.

In stedelijk gebied ben je voor korte ritjes vaak sneller met een tweewieler in vergelijking met een auto. Via Google Maps is het mogelijk om een fietsroute in te stellen, maar de navigatie-app richt zich niet op motors. Daar gaat verandering in komen.

In India is een nieuwe feature uitgerold. Wie een route voor tweewielers plant, krijgt direct de snelste route voor op de motor te zien. Uiteraard aan de hand van de actuele verkeersinformatie. Google weet dat je op een motor of fiets een stuk wendbaarder bent en past hier de route dan ook op aan.

De feature werd gespot op de nieuwste versie van Google Maps op Android in het Zuid-Aziatische land. Google brengt nieuwe features meestal stapsgewijs uit. Het is op dit moment helaas niet duidelijk of de functie ook naar Europa komt. (via The Next Web)2 reacties

Potverdrie! Hoop dat ze binnenkort ook naar Zuid Oost Azie uitrollen. Zeker in Maleisie en Thailand erg handig! Alhoewel ik op de motor sowieso eigenlijk altijd wel 20% sneller ben dan de schatting van Google.
“Coxtown , hehe “

Eric Cartman modus weer uit …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).