Google Maps bèta geeft iOS 12 gebruiker hoop

Auteur: , Geen reacties
Google Maps helpt je van de drugs af

Vooral autogebruikers zullen tevreden zijn met de update.

Apple staat niet bepaald bekend om haar ‘openheid van zaken’. Zo had Firefox bijvoorbeeld geen toegang tot iOS zolang het geen WebKit web engine zou gebruiken, afkomstig van Apple natuurlijk. Hoewel deze gekte inmiddels verleden tijd is, blijft het ecosysteem gesloten voor eigenwijze ontwikkelaars. Een van die gesloten Apple-features is CarPlay.

CarPlay-gebruikers kunnen namelijk alleen Apple Maps als navigatiesysteem gebruiken in hun auto. Gelukkig komt daar met iOS 12 verandering in, aangezien de nieuwste bètaversie van Google Maps compatibel zal zijn met het nieuwste mobiele besturingssysteem van de techgigant (via 9to5Mac).

Google Maps Carplay

Apple Maps is de afgelopen jaren veel volwassener geworden dan een paar jaar geleden bij de release. In het begin was de navigatie-app absoluut geen concurrentie te noemen voor Google Maps, maar de laatste tijd lijkt de schade grotendeels te zijn ingehaald. Desalniettemin heeft Google Maps meer tijd gehad om data te vergaren, waardoor je van mening zou kunnen zijn dat Google iets accurater zal zijn in de meeste gevallen.

Uiteraard heeft Google enkele concessies moeten doen om haar navigatie-app in CarPlay te krijgen. Zo ziet her ernaar uit dat vrijwel de volledige interface door CarPlay wordt verzorgd. Zelf brengt het alleen de gedetailleerde map in kaart. Het is nog niet bekend wanneer deze Google Maps bèta uitgerold zal worden naar Europese gebruikers.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).