Google Maps verwijdert ‘aanstootgevende’ feature

Google Maps krijgt nieuwe navigatiefeatures
Niet iedereen kon overweg met Google Maps als fitnesstrainer.

Gadgets zoals fitness-trackers en smartwatches helpen ons om een beter inzicht te krijgen van ons eigen lichaam. Denk bijvoorbeeld aan een calorieënteller, zodat we zien hoeveel we er kwijt zijn geraakt gedurende de dag. Google zag de hype eromheen en besloot om dit te integreren in haar eigen Google Maps. Zonder succes, zo blijkt.

Het idee was om iedereen een betere kijk te geven op het aantal calorieën dat men kan verbranden bij het afleggen van haar opgegeven route. Deze teller was deel van een update voor de iOS-versie van Maps, maar is na felle kritiek van gebruikers toch maar teruggeroepen. Niet ter verbetering echter; Google heeft besloten om de feature compleet te verwijderen.

Google Maps feature

De feature deed niet meer dan melden hoeveel calorieën je weg kon lopen en hoeveel eten gelijk stond aan dit aantal calorieën. Er zaten ongetwijfeld goede intenties achter, maar volgens gebruikers kwam de functie nogal erg veroordelend over. Ook leek het negatieve emoties te triggeren, zeker bij mensen met een eetstoornis…

In een reactie heeft Google nogmaals laten weten dat het de feature op heeft gegeven door de terugkoppeling van gebruikers. Helaas zul dus nog steeds je smartwatch of fitness-tracker moeten gebruiken, want Google Maps gaat je calorieën niet (meer) tellen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *