Google neemt groot belang in HTC

Auteur: , Geen reacties
HTC

Wellicht dat de zoekgigant iets weet te maken van het steeds vaker teleurstellende HTC.

Techbedrijf Google zet een nieuwe grote stap. Het Amerikaanse bedrijf neemt de smartphone-tak van HTC over voor een bedrag van 1,1 miljard dollar. Zo’n 2.000 medewerkers van HTC gaan nu voor Google werken. Het is geen totale overname. Zo opereert HTC Vive (de virtual reality-tak van het merk) nog steeds zelfstandig en heeft Google hier niets mee te maken.

HTC blijft voor nu gewoon smartphones maken onder het eigen merk. Zo kunnen we volgend jaar een opvolger van de U11 verwachten. Wat er daarna gaat gebeuren is nog onduidelijk. Het is de tweede keer dat Google een grote overname doet in de wereld van smartphonefabrikanten. Zes jaar geleden nam het techbedrijf Motorola over voor een bedrag van 12,5 miljard dollar.

Met de Pixel liet Google vorig jaar zien ook als eigen merk high-end smartphones te kunnen ontwikkelen. Op de achtergrond werkt het techbedrijf aan een opvolger van dit model. Over enkele weken zal deze nieuwe smartphone worden onthuld.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).