Google ‘ontkent’ de Holocaust niet meer

Auteur: , 3 Reacties
Google

De Amerikaanse zoekmachine is aangepast.

Wie zocht op Holocaust of op de vraag of de Holocaust echt is gebeurd wordt niet langer doorverwezen naar sites die de gebeurtenissen ontkennen. Diverse controversiële websites stonden bovenaan de zoekresultaten wanneer men zocht op de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog.

Amerikanen die zochten op de term kregen onder andere een neo-nazi website bovenaan de zoekresultaten te zien met de titel ’10 redenen waarom de Holocaust niet is gebeurd’. Daaronder Wikipedia en het Holocaust-museum.

De kwestie kwam onder andere via social media ter sprake. Het afgelopen jaar was nepnieuws überhaupt al een dingetje. Vooral Facebook werd onder vuur genomen. De actie van Google is dan ook een logisch gevolg in nasleep van de maatregelen die het sociale netwerk heeft genomen. In een reactie zegt Google niet zomaar de zoekresultaten aan te passen. “Alleen als de resultaten verwijzen naar illegale content, malware of tegen onze richtlijnen ingaan.”3 reacties

Mijn god, wat een gedoe. Lekker autogerelateerd ook.
@dadutchdude: Dit is apparata.
Dat noemen ze censuur, in de film 1984 heet de organisatie die bepaald wat “waarheid” is niet Google, maar “Het Ministerie van Waarheid”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).