Google Play Store gaat je helpen opslagruimte te besparen

Auteur: , Geen reacties
Handig

De Play Store krijgt een interessante nieuwe (mini) feature.

Het downloaden van een van de honderdduizenden apps in de Google Play Store is ontzettend makkelijk. Misschien wel iets te gemakkelijk, want na een gemiddelde levensduur van een toestel staat er bij menig gebruiken zo veel rotzooi op, dat ze door de app-bomen en app-bos niet meer zien. Daar gaat Google je bij helpen.

Laten we namelijk wel wezen, veelal gebruikt met een handjevol apps praktisch dagelijks, terwijl de rest van die tientallen apps virtueel stof staan te verzamelen. Een nieuwe feature van de Play Store gaat je nu herinneren aan dergelijke apps, en helpt je bij het opruimen van de ongebruikte troep op je smartphone, zo ontdekte AndroidWorld.

De virtuele winkel van Google geeft je een notificatie en vraagt of je ongebruikte apps wilt verwijderen voor extra opslagruimte. Nu was mijn eerste interpretatie dat Google dus continue kijkt wanneer, hoe vaak en hoe lang een app gebruikt. Hoewel het hiermee niet uitgesloten is, zou de Play Store deze ‘dienst’ baseren op de ‘laatste gebruikt’ statistiek.

Overigens zou dit meer een herinnering-functie zijn, want als je op de notificatie drukt, dan stuurt Google je door naar het scherm ‘Mijn apps beheren’ in de sectie ‘Mijn apps en games’ van de Play Store; iets wat je handmatig ook kan doen. Het lijkt dus een geinige functie te zijn die meer als geheugensteuntje dient om af en toe je app-bibliotheek op te schonen.

Momenteel krijgen sommige gebruikers de notificatie in Nederland te zien (jazeker, wij zijn ook eens een keer de proefkonijnen). Zoals altijd is het niet zeker of Google de functie wereldwijd gaat uitrollen.

Lees ook een vergelijking tussen de Play Store en Apple’s App Store. In dit artikel check je hoe Avengers: Endgame naar je smartphone komt. Tot slot lees je hier hoe een geniepige adware 150 miljoen keer ongezien kon blijven.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).