Google start giga-rechtszaak tegen Apple en Microsoft

Auteur: , 5 Reacties
Google start giga-rechtszaak tegen Apple en Microsoft

Google laat zijn tanden zien! In Mountain View zijn ze een rechtszaak begonnen tegen een patenttrol patentconsortium om bij de rechter op papier te krijgen dat hun Nexus-telefoons en -tablets geen inbreuk maken op patenten die bij iemand anders in de la liggen.

Dit zogenaamde patentconsortium heet Rockstar (nee, niet de GTA-bouwer) en onder meer Apple, BlackBerry, Microsoft, Sony en Ericsson zijn hierin vertegenwoordigt. Deze patentvereniging kocht twee jaar geleden een stapel patenten van het Canadese Nortel, waar men de lieve som van 4,5 miljard dollar voor betaalde.

Waarom Google de aanval kiest? Wel, Rockstar klaagde nog niet zo lang geleden Google, Samsung, LG en HTC aan wegens patentbreuk. Rockstar vond dat vrij basale dingen zoals het ontvangen van notificaties en mobiele hotspots aan hun toebehoorden. Om er even zeker van te zijn dat de Nexus-lijn hier geen last van krijgt, en om tegelijkertijd andere Android-telefoonbouwers uit de wind te houden, countert Google nu met een eigen rechtszaak. In een verklaring zegt Google:

“Rockstar produces no products and practices no patents. Instead, Rockstar employs a staff of engineers in Ontario, Canada, who examine other companies’ successful products to find anything that Rockstar might use to demand and extract licenses to its patents under threat of litigation.”

Ook zegt Google dat Rockstar specifiek Android-producenten lastigvalt, terwijl ze met hun patentenportfolio ook makkelijk andere techgiganten voor de rechter kunnen slepen. In de ingeleverde documenten zit dan ook een hoofdstuk getiteld “Rockstar’s Campaign Against Android”.

Nu is Google zelf ook niet schuw van het opkopen van patenten – de deal met Motorola bracht ze veel gepatenteerde know-how – maar continue andere techbedrijven voor het hekje dagen is niet bepaald Google’s game. We zijn benieuwd wat de uitkomst gaat worden.5 reacties

-edit: check!-
Fijne kerstdagen verder en ook een goed 2014.
-edit: jawel hoor-
Altijd met Erwin dat het lezen tegenvalt. Sorry Erwin maar neem je tijd eens als je een artikel schrijft!
@erddo: Idd. Slordig
dit artikel is toch goed…

en on topic hoop ik dat Google wint.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).