Google toont enorme banner op homepage

Banner op homepage Google.com
Zit je lekker iets te zoeken op Google, krijg je plotseling zo’n enorme banner voor je snufferd. En dan te bedenken dat Google jaren geleden plechtig beloofde om dat nooit te doen.

Jawel, in 2005 deed Google te volgende belofte met betrekking tot banners op hun homepage:

There will be no banner ads on the Google homepage or web search results pages. There will not be crazy, flashy, graphical doodads flying and popping up all over the Google site. Ever.

Blijkbaar zijn ze slecht van geheugen, want momenteel wordt er in de VS toch echt geëxperimenteerd met enorme banners. Toen bovenstaande foto opdook werd in eerste instantie gedacht dat het een om een slechte (photoshop) grap ging, maar een woordvoerder van Google heeft het experiment inmiddels bevestigd.

Zo’n 30 adverteerders zouden momenteel deelnemen aan deze test en bij slechts 5% van de zoekopdrachten zou de banner te zien zijn. Verder lijkt het dat er specifiek naar een bepaald merk gezocht moet worden voordat de banner te zien is. (via: searchengineland.com)

Misschien toch maar eens Bing gaan uitproberen?

5 reacties

      • @Laue: Maar zelfs dan zullen de zoekresultaten beter zijn dan bij bing. Als ik zoek op southwest airlines lijkt het me niet heel vreemd om daar een banner van de krijgen, ook niet zo zeer wanneer ik zoek op airlines, maar wél als ik zoek op southwest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *