Google Translate-app vertaalt nu gesprekken in real time

Google-Translate-Update
En met de nieuwe Word Lens-functie vertaal je teksten op bijvoorbeeld verkeersborden nu via de lens van je smartphonecamera.

Google Translate is er middels een nieuwe update, die nu voor iedereen beschikbaar is, ineens een heel stuk beter op geworden. Laten we beginnen met de Word Lens, wat eigenlijk een variant is op een app die al langer in de Android en iOS Stores te vinden is.

Futuristische functies
Google nam dit bedrijf vorig jaar over, en heeft deze futuristische functie nu dus verwerkt in hun eigen Google Translate-app. Het werkt heel simpel: door je camera van je smartphone op een tekst (zoals een bord) te richten, detecteert de app de letters die er staan, waarna het vertaald wordt, ook als je geen internetverbinding hebt.

Voorlopig ondersteunt de Word Lens-functie alleen de Engelse, Spaanse, Franse, Portugese, Duitse, Italiaanse en Russische taal, al moeten toekomstige updates meerdere talen toevoegen aan deze lijst, zo schrijft Google. Om de app een nog hoger sciencefictiongehalte te geven, kun twee mensen nu ook een gesprek met elkaar voeren terwijl ze elkaars taal niet spreken.

[gv data=”jZII2ksensw”][/gv]

Je smartphone fungeert in dit geval als real time vertaalmachine, die de gesproken tekst direct omzet in een andere taal, die vervolgens weer opgelezen wordt. De geruchten van vorige week blijken dus te kloppen. Bovenstaande demonstratievideo laat zien hoe dit in zijn werk gaat. De update is nu beschikbaar.

Nog geen reacties

  1. Als de vertalingen nog steeds van hetzelfde niveau zijn als dat ik net observeerde heb je hier helemaal niets aan. Ik moest even snel een Engelse tekst voor iemand naar Nederlands vertalen en ik dacht, dat kan ik wel even snel door google translate gooien. Nee, dit kan dus niet, ik had het beter zelf kunnen doen. Simpelweg woorden vertalen ok (ongeveer), maar de zin opbouw is heel anders tussen verschillende talen en dat snapt meneer google niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *