Google viert vandaag 15e verjaardag

Auteur: , 8 Reacties
Google Doodle Star Trek

Het is vandaag precies 15 jaar geleden dat Google officieel werd opgericht.

Google werd op 4 september 1998 als bedrijf geregistreerd, maar oprichters Larry Page en Sergey Brin waren toen al een paar jaar bezig met het project. De twee jonge Stanford-studenten begonnen twee jaar eerder al een zoekmachine met de naam BackRub, die draaide op servers van de universiteit. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven ter wereld. Google heeft meer dan 70 kantoren over de hele wereld. Het hoofdkwartier, dat ook wel het ‘Googleplex’ wordt genoemd, staat in het Amerikaanse Mountain View.

Zonder Google zou onze hedendaagse wereld er een stuk anders uitzien, daar is geen twijfel over mogelijk. Dat ze dat in slechts 15 jaar gedaan hebben is bizar te noemen. Denk aan producten zoals Google Maps, Streetview, Gmail, Chrome, Android en de zoekmachine zelf natuurlijk.8 reacties

gaan ze hier nu ook een film van maken zoals dat flauwe verhaal van de jobs film
@Jantje_555: sssht, straks bren je ze op idee├źn ;)
@Jantje_555: Ze hebben al wel meegewerkt aan een film over stagiaires bij Google. ;)
http://www.imdb.com/title/tt2234155/
@Jantje_555: Als ze het doen met de kwaliteit van de Facebook film dan zie ik graag een film komen over Google. Heb je de Jobs film al gezien trouwens? Ben er persoonlijk wel benieuwd naar ondanks de verhalen online.
Op National Geo draait “Inside Google” zeer interessante docu, die het verhaal en de droom achter Google leuk laat zien.

Aanradertje.
Google??? is dat zo iets als bing?
@the-budel-guy: Ja maar dan wel goed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).