Gran Turismo 6 gaat op slot

Auteur: , 1 Reactie
GT Sport

Helaas voor spelers van de oude garde.

Eind 2013 werd Gran Turismo 6 exclusief op de PlayStation 3 uitgebracht. De racegame van Polyphony Digital had naast een single player, ook een een uitgebreid online gedeelte. Dat laatste gaat verdwijnen. Dat heeft Polyphony Digitaal vandaag bekendgemaakt.

Spelers die willen genieten van online Gran Turismo moeten overstappen op Gran Turismo Sport op de PlayStation 4. Pech voor gamers die geen PS4 in het bezit hebben, want Polyphony Digitaal verplicht je min of meer over te stappen als je nog steeds geniet van het online gedeelte in Gran Turismo 6.

Vanaf 28 maart 2018 gaan de servers op zwart. De online lobby, Seasonal Events en Quick Match zijn vanaf die datum niet langer toegankelijk meer. Daarnaast zal het niet meer mogelijk zijn om DLC (downloadbare content) te downloaden. Gamers hebben tot 31 januari 2018 de tijd om DLC te downloaden en te installeren.

De keuze van Polyphony Digital is opmerkelijk te noemen. Het is immers slechts vier jaar geleden dat de game werd uitgebracht op de PlayStation 3. Mogelijk willen de makers de servercapaciteit gaan gebruiken voor Gran Turismo Sport. Ook voor 2018 heeft de ontwikkelaar grootse plannen met het spel.1 reactie

lekker dan, mijn ps3 is dus spoedig useless. Enige dat ik speelde op de ps3 waren de gt6 seasonal events..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).