Gratis bellen met Facebook. Ook in Nederland?

Auteur: , 2 Reacties
Facebook Messenger VoIP

Gratis bellen via Facebook Messenger komt in steeds meer landen beschikbaar, maar Nederland zit er helaas nog niet bij. Zullen we nog lang moeten wachten?

Via Facebook Messenger kunnen we natuurlijk al heel lang (gratis) berichtjes naar elkaar sturen, net zoals WhatsApp, maar het lijkt erop dat Facebook ook wereldwijd de optie aan gaat bieden waarmee we elkaar kunnen bellen zonder dat het belminuten kost.

Vorig jaar begon Facebook een proef in Canada en dat experiment is de afgelopen tijd al uitgebreid naar 23 landen. Sinds gisteren is het ook in de VS mogelijk om met een Apple of Android apparaat gratis te bellen.

Op dit moment is deze service dus beschikbaar in 24 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Canada, Verenigde Staten en Frankrijk. Deze dienst is niet alleen een concurrent voor diensten als Skype en Viber, maar ook een bedreiging voor telecomproviders zoals KPN, Vodafone en T-Mobile.

Gratis bellen via Facebook Messenger werkt als volgt. Beide personen moeten de nieuwste versie van de Messenger app op hun telefoon hebben. Je klikt in de lijst met mensen die online zijn op de persoon die je wilt bellen en vervolgens klik je op de ‘i’ rechtsboven om het profiel te zien. Daar zou dan de optie moeten staan voor een Free Call/Gratis Gesprek.

Helaas lijkt het erop dat deze optie nog niet beschikbaar is in Nederland, maar laten we hopen dat deze snel beschikbaar zal komen. (via: techcrunch.com)2 reacties

Er zijn toch allang apps die dat kunnen?
@dotternetta: dat staat ook in het artikel ;)

Facebook heeft echter wel een zeer grote groep gebruikers. En de kans dat 2 personen allebei Facebook Messenger op hun telefoon hebben zodat ze gratis met elkaar kunnen bellen is groter dan dat 2 mensen app X op hun telefoon hebben.

Zelf een tijdje Viber geprobeerd, maar dat werkte voor geen meter omdat bijna niemand het (meer) op zijn telefoon had zitten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).