Gratis boek in iTunes: ‘Beatrix, koningin der Nederlanden’


Het is Apple niet ontgaan dat W.A. morgen de troon van Bea overneemt. De door Han van Bree geschreven biografie ‘Beatrix, koningin der Nederlanden’ is daarom gratis in iTunes af te halen.

In het boek wordt vertelt hoe Koningin Beatrix door de jaren heen invulling heeft gegeven aan haar ambt. Rode draad door het hele boek zijn Beatrix pogingen om een afgeschermde privésfeer te combineren met een publieke functie. Verder kom je in het boek van 192 pagina’s veel foto’s uit het archief tegen, en interactieve content zoals de bekendmaking van haar aftreden.

Hier de omschrijven van het Bea-boekje. Downloaden kan DAAR. (De papieren versie kost doorgaans €29,99.)

Beatrix, koningin der Nederlanden. Achter deze eenvoudige aanduiding gaat een wereld schuil die in dit bijzondere boek, dat verschijnt ter gelegenheid van haar 75e verjaardag, laag voor laag wordt blootgelegd. Een team van specialisten, onder redactie van koningshuiskenner Han van Bree, belicht de vele verschillende kanten van Beatrix persoonlijkheid en de wijze waarop zij invulling geeft aan haar hoge ambt.

Beatrix staat erom bekend dat ze een inhoudelijk koningschap voorstaat, betrokken en goed geïnformeerd. Maar het is ook een representatief ambt en ook op dat aspect heeft Beatrix in de afgelopen dertig jaar duidelijk haar stempel gedrukt. In gezelschap steekt Beatrix er, ondanks haar geringe postuur altijd bovenuit.

Aan de hand van bijzondere foto’s, uit archieven en van de beste persfotografen, rijst een boeiend en onthullend beeld op van wijze waarop Beatrix vorm heeft gegeven aan het moderne koningschap. Beatrix, koningin der Nederlanden is een stijlvol eerbetoon aan een betrokken vorstin. Inclusief het filmpje van de toespraak op 28 januari waarin koningin Beatrix haar aftreden aankondigde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *