Gravity: een sf-film die je in de bioscoop moet zien

Auteur: , 7 Reacties
Gravity

De nieuwe film Gravity heeft dit weekend in de VS een record gebroken voor het beste openingsweekend. Zelf heb ik de film ook mogen zien en ja, een regelrechte aanrader!

Ook de score op IMDb is duidelijk; een 8,8 zie je niet vaak. De 98% op de tomatometer is tevens een betrouwbare indicatie. Tuurlijk, het liefst downloaden of streamen we onze films, maar in dit geval maken we een uitzondering. De spanning van deze sci-film is vooral te danken aan de 3D effecten op groot scherm, zorg dus dat je Gravity in de bioscoop gaat zien.

Met een opbrengst van 55,6 miljoen dollar heeft deze science fiction thriller het nieuwe record gevestigd voor het beste openingsweekend ooit (in de maand oktober). Gravity opende eerder dit jaar het Filmfestival van VenetiĆ« en kreeg daar reeds lovende recensies. Regisseur James Cameron, de man achter ruimtefilms zoals Aliens en Avatar, noemde de film van Alfonso Cuaron “The best space film ever done.”

Uiteraard zijn er ook negativo’s zoals Neil deGrasse Tyson, een Amerikaanse astrofysicus. Hij houdt zich onder meer bezig met stervorming, exploderende sterren, dwergstelsels en de structuur van de Melkweg. Op Buzzfeed is een overzicht te vinden van al zijn trollende tweets over de onjuistheden in de film.

Enfin, we kunnen hier een uitgebreide recensie gaan schrijven, maar lees die vooral achteraf en ergens anders. Het verhaal wordt gewoon geloofwaardig gebracht, hoe fantastisch en vergezocht het allemaal ook kan zijn.

Heb je em toevalig al gezien? Laat in de comments weten hoe je het vond!7 reacties

Ik weiger om naar de bios te gaan, dus dat wordt wachten op de bluray of torrent.
@towi1989: tenzij je een 3D beamer hebt heb je de instructies niet goed gelezen: “…zorg dus dat je Gravity in de bioscoop gaat zien”!
@sacha: Als een film goed wordt van mooie effecten is het sowieso al een film die ik niet hoef te zien. 3D kan me gestolen worden. Lekker thuis op groot scherm en surround op een relaxte bank film kijken zal nooit een bioscoopzaal overtreffen.
@towi1989: Ik heb de film in IMAX gezien en heb ook een thuisbioscoop. Hoe goed je surroundsound en scherm/beamer ook is, je gaat het absoluut niet redden bij de ervaring in zo’n grote zaal.
@v8amg: de bioscoop die hier ligt (foroxity) is anders echt bagger. De pathe in arnhem bijvoorbeeld had een veel imposantere (hoofd)zaal. Je moet dan geluk hebben dat de film ook daadwerkelijk in die zaal draait en hopen op een goede zitplaats. Vervolgens zit je alsnog op een stoel waar je naar een uur last krijgt van je reet en tijdens de film kun je geen drinken/eten halen omdat er geen personeel achter de bar staat.

De beeld en geluidskwaliteit is hier meer dan prima, dus zo wacht liever op de bluray(rip).
Ik ga er zaterdagavond naartoe ben heel erg benieuwd vanaf dat de film draait wilde ik er al meteen naar toe!
Als rebel van generatie Y ga ik altijd braaf naar de bioscoop voor nieuwe films die ik graag wil zien!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).