Great succes! Windows 10 al 14 miljoen keer gedownload

Auteur: , 5 Reacties
Great succes! Windows 10 al 14 miljoen keer gedownload

Het gratis beschikbaar stellen van Windows 10 voor Windows 7 & 8-gebruikers lijkt zich uit te betalen.

Meer dan Windows 8

Terwijl we bijna geen meldingen zien over crashes en BSOD’s laat Microsoft weten dat het aantal installaties in de eerste twee dagen al op 14 miljoen ligt. Een stuk meer dan bij Windows 8 in 2012. Dat OS werd in de eerste vier dagen 4 vier miljoen keer gedownload. De gratis update voor Windows 7, 8 en 8.1 is vindt bovendien geleidelijk plaats, om te voorkomen dat de servers en alle diensten overbelast raken. Nog niet iedereen die in aanmerking komt heeft de nieuwste Windows-versie daarom al kunnen downloaden.

Reserveringen

De eersten die Windows 10 kregen waren de zogenaamde Insiders, die in de afgelopen maanden al een testversie van Windows 10 kregen. Daarna waren de PC-gebruikers met een reservering aan de beurt. Als je Windows 10 nog niet hebt: HIER lees je wat je moet doen om het te downloaden.5 reacties

Voor ongeduldige mensen is er ook de mediatool van windows om de update direct te doen. Maar het duurt sowieso lang allemaal.
@mrB: ja, maar dat hoort een beetje bij het updaten van Windows in het algemeen. Eerder deze week nog een laptop met Windows 8.1 moeten updaten, die z’n laatste patches in mei had ontvangen: 86 stuks + 10 stuks optioneel en daarna nog eens een update van bijna 900 Mb. Dan staat die laptop dus een hele avond te draaien om dit weg te werken.

Die Windows 10 installatie vergt 3 Gb aan data, ik heb zelf al drie computers die hiervoor in aanmerking komen, en ik heb er nog drie van anderen in onderhoud… Ik denk dat ik Microsoft maar eens een factuur ga sturen voor de belachelijke hoeveelheid uren die dit gaat kosten.
@RRRobert:

Als je een systeem hebt met 96 achterstallige updates is dat gewoon je eigen fout. Windows staat automatisch (en aanbevolen) aangevinkt om automatisch te updaten.

m.a.w. die factuur moet je gewoon naar jouw klanten sturen die met hun tengels aan het auto-update systeem hebben gezeten.

En als sidenote. Dit is de grootste software update in historie die uitgerold word. Microsoft moet 92% van alle desktop users van een update voorzien. Dat iOs met een markt aandeel van 4,54% binnen een dag klaar is gewoon logisch.
@RRRobert: Bij mij op de zaak is het zo dat pc’s ’s avonds, ’s nachts en in de weekenden niet gebruikt worden. Hoe handig! Want zodra mijn medewerkers het boeltje uitschakelen, werkt de pc nog even automatisch zijn updates bij. Kost je geen uren! De techniek staat voor niks.
@mrB: Kan nog simpeler. Commandoprompt als administrator openen en “wuauclt.exe/updatenow” doet de truc. (vervolgens Windows update openen om het proces, dat op de achtergrond draait, te kunnen volgen.)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).