Hackers stelen enorm bedrag van populaire cryptomunt

Hackers stelen enorm bedrag populaire cryptomunt
De misdadigers vlogen er succesvol met de buit vandoor.

De wereld van cryptocurrency is vrij complex. Naast het inmiddels gigantische aantal aan verschillende cryptomunten, moet je ook op je hoede zijn voor enorm wisselvallige koersen. Alsof dat nog niet genoeg is, lijken hackers steeds meer interesse te tonen in de digitale muntjes. Deze keer moest de online wallet-dienst Blackwallet het ontgelden.

Blackwallet is een plek waar gebruikers hun lumens veilig kunnen bewaren, de digitale munten van cryptocurrency Stellar. Althans, dat was de bedoeling. Hackers hebben namelijk 669.920 lumens gestolen van een nog niet nader bekendgemaakt aantal gebruikers. Met een waarde van ongeveer 50 eurocent per lumen komt het totaal uit op ruim 325.000 euro. De cryptomunt staat tevens in de top tien van meest waardevolle cryptocurrencies.

De hackers hebben dit enorme bedrag weten te stelen door de DNS-server van Blackwallet over te nemen, waardoor bezoekers naar de verkeerde website werden doorgestuurd. Had je meer dan 20 lumens in je online portemonnee, dan werden deze zonder pardon automatisch overgeboekt naar de wallet van de hackers.

Nadat de vandalen het welletjes vonden, hebben ze op cryptobeurs Bittrex vermoedelijk de lumens ingeruild voor een andere cryptocurrency. De eigenaar van Blackwallet meldt op Reddit dat er met de cryptobeurs gepraat wordt om te kijken of de gestolen lumens teruggegeven kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *