Halo 5 haalt $400 miljoen op in één week

Halo 5
Dat is wat je noemt een geslaagde launch.

Ter vergelijking: Halo 4 uit 2012 moest het met ‘slechts’ $220 miljoen doen in de eerste 24 uur en $300 miljoen in totaal in de eerste week. Hoeveel exemplaren er precies van Halo 5 verkocht zijn is niet bekendgemaakt. Wel zegt Microsoft dat de Halo-franchise nu in totaal meer dan 5 miljard dollar (!) heeft opgeleverd.

Verder blijkt Halo 5 ook de snelstverkopende Xbox One exclusive ever en kende het de hoogste ‘attach rate’ (games die werden verkocht met een console). Op Xbox Live was het de meest gespeelde game in de week waarin het spel werd gelanceerd.

In een statement slaat Microsoft pers en fans om de oren met dit soort statistieken:

Fans have logged more than 21 million hours of total gameplay, including 12 million hours in campaign mode alone. The widely praised multiplayer modes have also led to nine million total hours played with nearly seven million multiplayer matches played across Arena and the all-new Warzone mode.

Voor Halo 5 is dat nog maar het begin, want in de herfst van volgend jaar moet het Halo 5 wereldkampioenschap worden gehouden, waarbij een hoofdprijs van een miljoen dollar kan worden verdiend. Inmiddels wordt er al gewerkt aan Halo 6. Ondertussen is het nog steeds onduidelijk of deel 5 nog naar de PC gaat komen of niet.

Als je meer wilt weten over de ontwikkeling van de game, dan kun je hier een documentaire over de productie bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *