Handig! Ontgrendel je Mac met Touch-ID op je iPhone

Touch-ID-Mac
Wachtwoorden invoeren, dat mag anno 2014 wel eens verleden tijd zijn. Met deze handige FingerKey-app komen we weer een stapje dichterbij dit wonderschone toekomstbeeld waarin onze vingerafdruk genoeg is om je computer te ontgrendelen.

De Touch-ID-knop op de iPhone kennen we al een tijdje, en als je er eenmaal aan gewend bent, is het lastig om nog handmatig een wachtwoord in te voeren. Daar was Leandro Luizari het mee eens, waarna hij de app FingerKey ontwikkelde, die je met een druk op je Touch-ID je Mac laat ontgrendelen via je iPhone. Op dit moment is hij druk bezig met een versie van de app voor Windows- en Linux-computers, zodat zij ook hun voordeel kunnen doen met de vingerafdrukscanner van Apple.

Versleuteld
Het enige wat je nodig hebt is een Mac (of in de toekomst, PC) met Bluetooth-LE. Voor de zekerheid worden al je wachtwoorden versleuteld middels een zogenaamde 256-bit AES encryptie, zodat de data die je telefoon en computer uitwisselen niet gemakkelijk te onderscheppen valt. Het einde van dit soort domme wachtwoorden is dus in zicht.

Ook is het mogelijk om meerdere computers tegelijk via de app te ontgrendelen. Als je de blits wilt maken op kantoor door ’s ochtends alle Mac’s van het slot te halen, kun je de app hier downloaden voor €1,79.

Problemen met iPhone 6
Op de app-pagina kun je lezen dat er (tijdelijke) problemen optreden met de iPhone 6 en 6 Plus. Hiervoor is een update onderweg die deze problemen op moet lossen. Als je met een 6 en 6 Plus van plan was om FingerKey aan te schaffen, is het dus misschien slim om even te wachten.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *