‘Hardware problemen voor de MacBook Pro zonder Touch Bar’

Auteur: , 6 Reacties
MacBook

Heb je hier ook last van? Je bent niet de enige.

De 2017 MacBook Pro zonder Touch Bar en met een grootte van 13-inch is niet zonder problemen. Apple heeft vastgesteld dat er hardware issues spelen bij de prijzige laptop. Zo zijn er gevallen bekend van modellen waarbij de SSD-schijven en moederborden vervangen moesten worden, aldus MacRumors.

Het techbedrijf maakte deze problemen kenbaar middels een memo die vorige week werd verstuurd aan Apple-winkels. Enkel de 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar uit 2017 heeft met deze problemen te maken. Alle andere modellen, inclusief de 13-inch MacBook Pro mét Touch Bar zijn uitgesloten van de kwalen.

Gebruikers die kampen met genoemde problemen bij de MacBook van dit type kunnen bij Apple aankloppen. Het maakt niet uit of de garantie al is verlopen of niet. Het techbedrijf zal het euvel kosteloos verhelpen. Dat laatste speelt vooral in de VS, want in Europa moet Apple verplicht twee jaar garantie geven op producten.6 reacties

Dat euvel zullen ze in Europa ook kosteloos moeten verhelpen, zelfs al is de tweejarige garantie verlopen. Je mag er namelijk redelijkerwijs van uitgaan dat zo’n laptop het ook na die twee jaar nog geruime tijd probleemloos blijft werken.

Of Apple zo coulant zal zijn is natuurlijk nog maar de vraag; de schijn en reputatie hebben ze op dat vlak bepaald niet mee, in ieder geval.
@rrrobert: Recht hebben en recht krijgen zijn 2 totaal verschillende dingen in Nederland.
Als Apple na 2 jaar Nee zegt dan heb je gewoon houten bek tenzij je bereid bent een proces aan te spannen en geduld hebt. Mbv het wijzen op die regels hebben sommige mensen support gehad maar er zijn ook genoeg voorbeelden dat ze die niet kregen en dan ligt de bal bij de consument.
@turbobrick: ik geef je volledig gelijk. Apple heeft meer dan eens er blijk van te geven de reet af te vegen met zaken als consumentenrecht. Dit is dan ook één van de redenen waarom ik m’n vingers niet snel zal branden aan hun overpriced hardware.
@turbobrick: Niets beter dan Apple.
@m54b30: Iemand met een Pon logo en als naam een geweldige 6 lijn motor, neem ik niet serieus :)
@turbobrick: Is niet erg, ongefundeerde Apple haters neem ik ook niet serieus ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).