Haven: het slimme slot aan de onderkant van je deur

Haven: het slimme slot dat je deur aan de onderkant vergrendeld
Indringers buiten houden doe je zo.

Huizen veranderen langzaam in smart homes. Met slimme thermostaten, rookmelders, koelkasten die je een appje sturen als de melk op is, en meer van zulks. Veranderingen die de gemiddelde consument zonder problemen zal omarmen – mits het privacyvraagstuk geen issue wordt. Maar zijn we ook klaar om het ouderwetse slot van de deur te vervangen door een gadget?

Het Amerikaanse Haven Smart Lock denkt het ideale smart lock in handen te hebben. Deze zit niet op de plek waar je hem verwacht, namelijk in de buurt van de deurklink, maar aan de onderkant van de deur. Je moet de Haven wel eerst in de vloer verankeren, maar dan heb je ook een soort kluisvergrendeling.

Haven: het slimme slot aan de onderkant van je deur

De Haven is uitgerust met een alarm en een versnellingsmeter. Mocht iemand de deur proberen te forceren, dan geeft de Haven een hard geluidssignaal af. De Haven beschikt ook over wifi en bluetooth, dus bij een inbraakpoging kun je ook via de bijbehorende apps op de hoogte worden gesteld. De Haven werkt op batterijen die minstens een half jaar mee moeten gaan.

De Haven wordt momenteel op Kickstarter gefund. Mochten ze het streefbedrag van $150.000 halen, dan worden de eerste exemplaren in augustus 2015 uitgeleverd. De Haven kost omgerekend 330 euro.

Check onderstaand filmpje om te kijken hoe sterk de Haven is.
[gv data=”8DAs3h41eqM”][/gv]

4 reacties

  1. Ik maak al bijna twintig jaar (aluminium) buitenschrijnwerk en ik stel al meteen vast dat dit systeem alleen gaat werken op compleet achterhaalde deuren… De meeste buitendeuren hebben de laatste 15 jaar namelijk automatisch afsluitende tochtstrips die met zo ’n systeem gewoon compleet vernield worden. Leuk geprobeerd, maar dit gaat in de praktijk gewoon niet werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *