Het 8-bit nieuwsoverzicht van maandag [7 juli, 2014]

Robotech
Welkom bij ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

  • Het wordt makkelijker om in-app aankopen terug te vragen. Althans, Zuid-Korea heeft besloten dat Google en Apple hun beleid moeten herzien, waardoor het eenvoudiger is om straks een aankoopbedrag terug te eisen als je kinderen per ongeluk in-app aankopen doen. Ook mogen proefabonnementen niet automatisch worden verlengd. Zuid-Korea hoopt dat het beleid mondiaal zal worden overgenomen.
  • Google is stilletjes begonnen met het uitleggen waarom YouTube-video’s soms zo tergend traag laden. De techgigant draait niet om de hete brei heen en geeft internetproviders de schuld.
  • Nog even over dat psychologische onderzoek van Facebook onder bijna 700.000 gebruikers. Dat mag helemaal niet, vindt privacy-organisatie EPIC uit de VS, en hebben daarom een officiële klacht ingediend bij toezichthouder FTC.
  • ‘Someday, we will be able to make machines that can reason, think and do things better than we can.’ Was getekend, Google-oprichter Sergey Brin in een interview waarin hij ingaat op robots en kunstmatige intelligentie.
  • Kennen we de klassieke animeserie Robotech uit de jaren tachtig nog? Bedenker Carl Macek mikte zes jaar geleden op een revival van de serie, maar overleed voordat hij het project kon afmaken. Via Kickstarter wordt de serie nu nieuw leven ingeblazen en pogen ze 500.000 dollar op te halen om in ieder geval de pilot te kunnen realiseren.
  • De LaVie GZ Ultrabook is door NEC in gewicht teruggebracht naar 794 gram. Daarmee is het een van de lichtste laptops ter wereld. In ieder geval de lichtste met een 13,3″ scherm. De LaVie GZ is 14,9 mm dik en beschikt over een Intel Core i7-4510U of Core i5-4210U, 256GB SSD en 4GB aan werkgeheugen.
  • U kent ze wel. Mensen die foto’s op Instagram zetten met de hashtag #nofilter. Uit onderzoek blijkt dat 11% van deze foto’s wel degelijk een filter bevatten. SCHOKKEND. #filterfakers
  • Volgens Evan Blass van @evleaks werkt Nokia aan een Lumia-toestel met Android. Nokia bracht eerder een budgetlijn uit met een zwaar aangepaste versie van Android. Het is niet bekend of de duurdere Lumia-lijn ook deze versie van Android draait, of dat ze een stock versie pakken. Lumia-toestellen met Windows Phone zullen uiteraard gewoon blijven bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *