HexHog: de rolstoel die ieder terrein overwint

HexHog
We hebben het rolstoel-equivalent van de Mercedes G63 AMG 6X6 gevonden.

Ruw terrein en ondiep water. Het zijn plekken waar je met een reguliere rolstoel weinig te zoeken hebt. Wie als invalide persoon toch een keer van de gebaande paden wil, zou eens een proefritje moeten maken in de HexHog van het Britse Da Vinci Wheelchairs.

De zeswielige HexHog wordt aangedreven door twee elektromotoren, die stroom krijgen van een 36v lithium-ion batterij. Verwacht van de HexHog geen snelheidsmonster, in deze ATV haal je een Vmax van 13,6 km/u. Een snelheid die je dan weer wel in het meest ruwe terrein kunt aantikken, want met hellingshoeken tot 50 graden blijft de onafhankelijk geveerde HexHog doodleuk doorkarren. Je moet daarbij wel een beetje op de range letten, want die varieert tussen de 12,8 en 19,2 kilometer, afhankelijk van het terrein.

De besturing gaat via een joystick, waarmee je ook dempingshardheid kan instellen. Daarnaast is het mogelijk om de racekuip (inclusief vierpuntsgordel) met één druk van de knop in een lagere instappositie te zitten, om zelfstandig vanuit een andere rolstoel plaats te kunnen nemen.

HexHog

De keerzijde van deze rolstoel op steroïden – hij weegt 275 kg – is het niet misselijke prijskaartje. Ze beginnen namelijk bij 22.550 euro.

[gv data=”MX7qbOdgHzA”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/HexHog/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *