Hippies, hou van Internet Explorer en haat Chrome!

Auteur: , 5 Reacties
Save the planet

Chrome mag in Nederland dan wel de positie van meest populaire browser hebben veroverd, maar daar zouden alle hippies, boomknuffelaars en andersoortige milieufanaten niet heel gelukkig mee moeten zijn.

Microsoft heeft een uitgebreid onderzoek gedaan. Op een zestal nieuwe notebooks en een viertal desktop computers draaiend op Windows 8, werd gedurende 6 minuten steeds met een interval van 1 seconde het energieverbruik gemeten. Daarbij werden verschillende type populaire Amerikaanse websites bezocht. Het blijkt dat Chrome tijdens doorsnee gebruik de meeste energie verbruikt, terwijl Internet Explorer het zuinigst is.

Browser notebook energie consumptie

Browser desktop energie consumptie

Internet Explorer levert per watt de beste prestaties. Wanneer we naar onderstaande tabel kijken, dan zien we dat IE op een notebook gemiddeld 6% minder energie verbruikt dan Chrome. Op een desktopcomputer is IE 2,3% zuiniger dan Chrome. Op zich ook weer geen uitslagen waar je steil van achterover slaat, maar Microsoft stelt dat wanneer heel de wereld consequent IE zou gebruiken, dit een serieuze bijdrage levert aan het milieu.

Het zal waarschijnlijk onvoldoende argument zijn om verstokte Chrome en Firefox gebruikers terug in het IE kamp te sleuren. Bij mobiele browsers zou dit een veel interessanter onderwerp zijn, gezien de beperkte accuduur van moderne smartphones.

Browsers energie consumptie

Het volledige onderzoek is beschreven in deze PDF.5 reacties

Hij is de zuinigste omdat hij constant vastloopt en daar afgesloten wordt
@aventador51
Haha ja precies
Heb liever topprestaties dan laag energie verbruik
Tsja, daar moet natuurlijk ook een tijd bij.

Want heel lang laden met een hoog verbruik kost nog steeds veel energie. Dom onvolledig onderzoek weer.
@Alwood: Ik begrijp hieruit dat je alle 21 pagina’s van het onderzoeksverslag zorgvuldig hebt nagelezen?
meer prestaties zorgt ook voor een hoger gebruik, de vraag is in hoeverre het ook daadwerkelijk hoger is. Want als je op chrome iets vindt in 5 minuten terwijl ie er 10 minuten over doet om het te laden is het maar de vraag waar de winst blijft

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).