Hoe gaat het met Netflix?

Netflix
Ze mogen niet klagen.

Netflix heeft de eerste kwartaalcijfers van het jaar bekendgemaakt aan de aandeelhouders. Saai, denk je misschien. Echter, de cijfers vertellen ons interessante informatie. Zo blijft de populariteit van Netflix maar niet ophouden en moeten Amazon en andere streamingdiensten serieus aan de bak om de competitie te kunnen aangaan.

In het eerste kwartaal van 2018 mocht Netflix 7,4 miljoen nieuwe abonnees verwelkomen. Dat is een record. Niet eerder werden zoveel nieuwe abonnees geregistreerd in een kwartaal. Ongeveer twee miljoen nieuwe abonnees zijn afkomstig uit de Verenigde Staten. Het meerendeel van de nieuwe klanten begeeft zich dus buiten het land van The Donald. De omzet van het eerste kwartaal bedroeg 3,7 miljard dollar. Een stijging van 40 procent in vergelijking met dezelfde periode, een jaar geleden.

Vandaag de dag mag Netflix trots zijn op maar liefst 125 miljoen abonnees. Meer dan de helft, zo’n 55 procent, is afkomstig buiten de VS. Daarmee zet Netflix haar internationale jacht voort. Zeker met het feit dat de streamingdienst meer buitenlandse producties gaat draaien zorgt voor een groeiende populariteit.

De Netflix-producties zijn voor iedereen te zien. Als de streamingdienst straks een Nederlandse productie gaat opnemen, dan kunnen ook Amerikanen en andere abonnees de serie of film zien. Dit zorgt voor meer expositie en is een win-win voor alle betrokken partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *