Hoe lang overleven een iPhone XS en XR onder water?

Auteur: , 1 Reactie
iPhone XS

Kun je een duik in het (zoute) water nemen met de nieuwe iPhones in de hand?

Eindelijk beschikt de nieuwe iPhone XS en XS Max over een IP68-certificatie. Dit betekent dat water absoluut geen probleem moet zijn. De iPhone XR, en andere recente iPhones, beschikken nog over een IP67-certificatie. Daarmee doelt men op het feit dat de toestellen wel stof- en waterbestendig zijn, maar tot op zekere hoogte.

Dat is echter de theorie. Hoe zit het in de praktijk? Bij CNET gingen ze op onderzoek uit door beide iPhones metersdiep in zoutwater te laten zakken. De test begon met een diepte van twee meter, tot een flinke diepte van maar liefst 8 meter. Volgens de officiƫle cijfers kan een iPhone XR maximaal 1.30 meter onder water en een XS (Max) 2.30 meter onder water.

Uit de test kwam naar voren dat beide iPhones uitzonderlijk goed blijven opereren onder water. De iPhone XR begon pas bij acht meter diepte serieuze kuren te vertonen na drie minuten. Het toestel gaf aan dat de SIM-kaart niet aanwezig was. Na 6 minuten en 50 seconden ging het toestel op zwart.

De iPhone XS bleef werken. En zelfs een week na de test werkte de iPhone nog steeds prima, aldus de onderzoekers. In dat opzicht is IP68 een serieuze verbetering ten opzichte van IP67. Mocht je veel in het water zijn en graag je iPhone om wat voor reden dan ook willen meenemen, dan is de XS de betere kandidaat.1 reactie

“Daarmee doelt men op het feit dat de toestellen wel stof- en waterbestendig zijn, maar tot op zekere hoogte.”

Tot op zeker diepte zeker ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).