Hoe nieuwe videodienst Vessel het wil winnen van YouTube

Vessel-Videodienst
De oud-CEO van Hulu heeft een nieuwe videodienst ontwikkeld, waarmee ze YouTube aanvallen. Vessel gebruikt een interessante strategie om de strijd aan te gaan met de internetgrootmacht.

Na een paar maanden alleen voor genodigden beschikbaar te zijn, is Vessel vanaf vandaag voor iedereen te bezoeken. Het project van Jason Kilar, ex-CEO van Hulu, draait net zoals YouTube op advertentie-inkomsten, maar als je bereid bent om voor een premiumfunctie te betalen kun je deze reclames omzeilen.

Drie dollar per maand
Als je bereid bent om drie dollar per maand te betalen skip je niet alleen de advertenties, maar krijg je ook vroegtijdig toegang tot de video’s van populaire uploaders. Verschillende internetsterren en mediabedrijven als de Warner Music Group hebben al toegezegd om hun content als eerste op Vessel uit te brengen. De video’s zijn dan 72 uur (3 dagen) eerder te bekijken dan via andere sites.

Vessel maakt het overigens extra aantrekkelijk voor producenten om hun video’s bij hen aan te bieden. Ze zouden namelijk 50 dollar per 1.000 videoviews uitbetalen, dat is veel (veeleer) meer dan men via Youtube kan verdienen.

Voorlopig zul je de web (hier) of iOS-versie van Vessel moeten gebruiken als je video’s wilt bekijken, al schijnt er wel versie voor Android en andere besturingssystemen onderweg te zijn. Het is natuurlijk afwachten of Vessel tegen giganten als YouTube en Vimeo op kan boksen, en het zal van de hoeveelheid en kwaliteit van de exclusieve video’s afhangen of ze een kans maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *