‘Honderden Android-smartphones komen met malware’

Auteur: , 1 Reactie
Malware

Een slechte zaak.

Je kunt er van alles aan doen om malware te voorkomen. Niet surfen naar vreemde sites, geen onbekende bestanden downloaden, het negeren van vage mailtjes. Je kunt echter nog zo goed je best doen, als je Android smartphone met voorgeïnstalleerde malware komt kun je er weinig aan doen.

Een nieuw onderzoek van Avast Threat Labs heeft aangetoond dat diverse Android-smartphones met voorgeïnstalleerde malware wordt geleverd. Het gaat vooral om smartphones van merken die geen Google certificatie kennen zoals ZTE, Archos en myPhone. Gebruikers van deze smartphones krijgen onder meer beeldvullende ongewenste advertentie popups zien, zoals op de thumb hierboven. Men opent een internetbrowser en de ad komt in beeld.

Voor gebruikers is het lastig om de malware te achterhalen. De malware zit vaak verstopt in het systeem van een applicatie. Avast concludeerde dat gebruikers over de hele wereld er last van hebben. Volgens de statistieken bevinden de getroffenen zich in meer dan 90 landen over de wereld, waaronder Frankrijk, Italië en Duitsland. De malware uitschakelen kan bijvoorbeeld met een mobiele anti-virusscanner, maar Avast heeft ook een how-to gemaakt om handmatig het ongewenste spul van je smartphone te verwijderen. Een oplossing voor de toekomst is om een smartphone van een bekender merk te kopen, zoals bijvoorbeeld HTC, Samsung, Huawei, Sony of OnePlus om maar enkele voorbeelden te noemen.1 reactie

Ja irritant heh, reclame. Blij dat ik een ad-blocker heb.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).