How to: Fix je Nokia Lumia

WP8 Help
Het besturingssysteem van Apple en Microsoft zijn “gesloten” systemen en redelijk “idiot proof”, anders dan Android kun je het OS niet aanpassen of onwerkbaar maken. Toch zijn er situaties te bedenken waarbij je een Nokia Lumia een échte Factory reset wilt geven.

Twee om exact te zijn. Je bent of developer en hebt serieus aan je device lopen sleutelen of je bent ongeduldig en wilt altijd het nieuwste van het nieuwste en je hebt je aangemeld voor het “developers program” waarmee je automatisch betá versies krijgt op je Windows toestel.

Behoor je tot de tweede categorie en vind je het systeem wat aan de onstabiele kant? Wat logische is omdat het een betá is. Vanuit je instellingen menu een factory reset uitvoeren is mogelijk maar deze is cumulatief, wat wil zeggen dat als je handmatige naar 8.1 geüpdate hebt, de reset ook bij 8.1 blijft. Om je toestel écht terug te krijgen in de staat toen uit de doos kwam hebben we hier een how-to!

Stap 1 – Backup!
WP8 maakt automatisch een back-up van je systeem maar losse bestanden op je device die niet gekoppeld staan met je Onedrive zullen verloren gaan! Back-uppen dus! Tweede punt van aandacht zijn de foto’s! Standaard worden deze in een lagere resolutie naar je onedrive gezet. Heb je belangrijke foto’s en wil je de hi-res versie behouden, sla deze dan apart op!

Stap 2 – Nokia recovery tool
Download hier de officiële Nokia recovery tool en installeer deze.

Fix je Nokia Lumia - stap 2

Stap 3 – Aansluiten
Een lastige! WP8 loopt bijna in zijn geheel synchroon met je andere apparaten en opladen doen de meeste Nokia’s draaloos. Haal die USB kabel uit het stof en sluit je telefoon aan!

Fix je Nokia Lumia - stap 3

Stap 4 – Volg de aanwijzingen op het scherm
Niet moeilijk! Gewoon doorklikken, wachten en een bak koffie zetten. Lees ondertussen ook ons artikel door hoe je krasjes kunt wegpoetsen op je telefoon. Nu je toch bezig bent.

Fix je Nokia Lumia - stap 4

Stap 5 – Klaar!
Je telefoon zal zich opnieuw opstarten en hij zal 100% gereset zijn en de “oude” WIndowphone versie 8 hebben. En nu braaf op de officiële updates wachten!

Fix je Nokia Lumia - stap 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *