How-to: Gmail voor Android verstuurde emails annuleren

Gmail
Magie?

De Gmail-applicatie voor Android heeft er weer een handige feature bijgekregen. Vanaf versie 8.7 en nieuwer kan Gmail voor Android nu ook verzonden emails ongedaan maken. Merk je dus last-minute dat je berichtje eigenlijk niet compleet is bijvoorbeeld, dan kun je gauw even wat extra seconden de tijd nemen om het mailtje aan te passen.

De feature is al een tijdje beschikbaar in de webversie, maar heeft nu dus eindelijk de overstap gemaakt naar de mobiele variant. De uitvoering van de feature werkt vooralsnog vrij wisselvallig, zo laat Android Police weten. Soms is de functie niet beschikbaar voor een paar minuten na het verzenden en moet Gmail opnieuw opgestart worden.

Dat het nog niet allemaal zo lekker werkt kan er mee te maken hebben dat de functie nog niet volledig is uitgerold binnen Gmail zelf. Wil je er zelf mee aan de slag, dan doe je het volgende: nadat je een mailtje opstuurt naar iemand, ontvang je een notificatie aan de onderkant van het scherm. Je kunt hier op ‘annuleren’ tikken voordat het überhaupt verzonden is.

Hierna keer je terug in de mail zelf. Is het bericht wel al écht verzonden, dan kun je wel ervoor zorgen dat de ontvanger deze nog niet krijgt. Van Gmail naar Gmail kan Google ze terugkrijgen. Tik op de ‘ongedaan maken’ knop en de mail zal niet gezien worden, terwijl jezelf het mailtje kunt aanpassen of weggooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *