How To: in 7 stappen fiks je deze Apple Music-ergernis

Apple music smartphone
En die stappen gaan we natuurlijk aan je onthullen als je klikt op

Sommige mensen melden dat de metadata in hun bestaande iTunes-bibliotheek niet meer klopt sinds de iCloud Music Library is ingeschakeld.

iCloud Music Library scant je iTunes-bibliotheek zodat je al je muziek kunt luisteren via al je Apple-apparaten. Maar volgens sommigen zitten er nu opeens fouten in de namen van albums, albumcovers enzovoorts. Vervelend!

Hoe los je dat op? Volg deze stappen.

1. Sluit iTunes

2. Ga naar je iTunes muziekmap (meestal volg je het pad [gebruikersnaam] > Muziek > iTunes)

3. Sleep het iTunes Library.itl bestand van deze folder naar je desktop

4. Open de vorige iTunes bibliotheek-folder

5. Sleep het meest recente Library[datum hier].itl bestand naar de Muziek > iTunes map

6. Hernoem het bestand als iTunes Library.itl

7. Start iTunes opnieuw

5 reacties

  1. Daarom alleen al is het net niks, dat Apple. Voor mij een reden om er nooit aan te beginnen, Microsoft is ook niet altijd alles, maar dat is met eenvoudige lostaande programmatjes, goed te omzeilen.

  2. En omdat jullie zo graag alles onder een Apple titel plaatsen doe ik aardig mee: waar blijven de Android- en Windows populairste app lijsten? Reeds een kleine twee weken geleden aan ons beloofd, ipv daarvan krijgen we enkel meer 9to5 mac geneuzel. Handig dat copy paste…

  3. En het kan veel sneller.

    1. Ga naar Apple Music
    2. Verwijder Apple Music
    3. Open Spotify
    4. Neem een Premium Account
    5. En het werkt!

    Van het weekend wezen pingelen met Apple Music, maar het werkt voor geen meter. Ik krijg alleen maar suggesties van muziek die mij niets doet (serieus: Gers Pardoel gingen ze aanraden….)

    Daarbij zijn de beschikbare playlists van een zeer matig niveau, een klein aantal onsamenhangende nummers is geen playlist. Dit in tegenstwlling tot Spotify, daarbij zijn de lijsten vele malen beter. Ook de suggesties zijn erg goed. Kortom, de hele hype rond Apple behrijp ik niet. Maar het is een matig product, Apple Music.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *