How-to: YouTube-video’s downloaden naar je iOS-device

YouTube Rickroll download
Handig als je bijvoorbeeld op reis een lange video wilt kijken op je tablet, maar geen WiFi-verbinding hebt. Dit is de beste manier om video’s te downloaden.

Het kan niet met de Safari-browser van iOS, en ook de YouTube-app geeft deze mogelijkheid niet. Maar met een bezoekje aan de app-store is het zo gepiept:

Video download apps

De app van onze keuze is Video Downloader Lite Super. Een betaalde versie is er ook: die is niet goedkoop, maar wel vrij van ads – waar deze apps over het algemeen rijkelijk van voorzien zijn. Het downloaden van YouTube is officieel niet helemaal de bedoeling, dus deze apps verdwijnen regelmatig uit de app-store – iets om rekening mee te houden voordat je er geld voor neerlegt.

Hoe het werkt

Start de app. Klik op de browser-balk en surf naar YouTube. Zoek een video die je wilt downloaden. Als het goed is verschijnt er automatisch een pop-up: gebeurt dit niet, dan hou je het midden van het video-scherm ingedrukt tot hij komt opdagen. Druk op download, voer een bestandsnaam in, klik op save. Om de video vervolgens af te spelen druk je op het Files-icoontje en selecteer je het in de lijst.

Grijs gebied

In juridisch opzicht is het downloaden van YouTube-video’s een grijs gebied. Mensen werken hard voor hun views, dat mag je ze niet zomaar afpakken. Voor meer informatie, klik hier.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *