HTC bevestigt nieuwe selfiesmartphone en losse camera

Auteur: , 1 Reactie
HTC-Re-Eye

De geruchten kloppen, HTC heeft zojuist een selfiesmartphone onthuld, en een losse GoPro-achtige camera die eruit ziet als een periscoop.

Een tijdje terug doken er al geruchten op over deze camera en selfiephone, en na een persconferentie van HTC weten we zeker dat deze twee producten er daadwerkelijk komen. Dit losse cameraatje (dat er nogal raar uitziet) is de meest opvallende van de twee, omdat het Taiwanese bedrijf doorgaans alleen telefoons op de markt brengt.

Stevig vasthouden
Het is de bedoeling dat je de HTC RE periscoop-camera vasthoudt in je hand, zodat de lens erbovenuit gestoken komt. Zo kun je hem stevig vastpakken, en gaat hij dus de strijd aan met GoPro-camera’s die tijdens extreme sporten gebruikt worden. Ook is de RE water- en stofdicht, maar als je hem onderwater wilt gebruiken zul je er een accessoire voor aan moeten schaffen.

HTC-Re-Camera

Over accessoires gesproken, er zijn tal van middelen om de HTC RE op van alles te bevestigen (zoals een tas of kledingstuk). Ook is er een opening aan de onderkant aanwezig, zodat hij met gemak met andere smartphonecamera-accessoires gekoppeld kan worden.

Specificaties
De CMOS-sensor van de RE-camera ondersteunt 16 megapixels, met een breedhoeklens van 146 graden. Als je er liever video’s mee schiet dan kun je dat in full hd 1920 x 1080p doen, met een maximum van 30 frames per seconde. Slow-motion-video behoort ook tot de mogelijkheden, waarbij het aantal beelden per seconde tot 120 wordt opgevoerd. De 820 mAh accu van de camera kan volgens HTC 1 uur en 40 minuten aan full hd videomateriaal opnemen. De standaard opslagcapaciteit is 8GB, al is er ook ondersteuning voor microsd. Een speciale app laat de HTC RE samenwerken met je smartphone.

HTC-Desire-Eye

HTC Desire Eye
Zoals gezegd lekte ook de nieuwe HTC Eye al tijdje geleden uit. Deze smartphone is de droom voor de selfiefanaat, dankzij de facecamera van 13 megapixels, die ook aan de achterkant zit. De Eye is het nieuwste product in de HTC-Desire lijn, met een display van 5.2-inch en een Snapdragon 801-processor.

De HTC Eye ligt vanaf november in de Nederlandse winkels voor 499 euro. Op de HTC RE zul je nog iets langer moeten wachten. Begin 2015 duikt hij op in Nederland, terwijl hij voor de feestdagen al in de Verenigde Staten verkrijgbaar is.1 reactie

Denk dat het best wel is aan kan slaan, dat periscoop dingetje.Benieuwd wat ie moet gaan kosten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).