Huawei doet het goed… Ontzettend goed

Huawei
Huawei’s halfjaarlijkse cijfers zijn goed… Heel erg goed.
Foto @Kārlis Dambrāns

De cijfers van Huawei van de eerste helft van 2017 zijn binnen en het ziet er goed uit voor het Chinese bedrijf. De smartphonemaker kwam recentelijk binnen op plaats 83 van de Fortune 500-lijst van meest succesvolle bedrijven ter wereld. Geen wonder, zo blijkt uit de onderstaande cijfers.

Volgens Androidauthority is de omzet van Huawei Consumer Business Group (het bedrijf van Huawei’s smartphones, tablets, wearables en PC’s) met meer dan 36 procent gestegen in het afgelopen jaar. Met een omzet van meer dan $15 miljard dollar doet het conglomeraat het dus niet slecht. In het afgelopen jaar steeg ook het aantal verkochte smartphones van Huawei. Van ruim 60 miljoen verkochte toestellen wereldwijd naar 73,01 miljoen. Dat is een stijging van 20,6 procent in een jaar. Waar kon ik Huawei-aandelen kopen?

Wereldwijd is Huawei nog steeds de op 2 na grootste smartphoneverkoper. Daarboven staan – uiteraard, zou je kunnen stellen – Samsung en Apple, maar met een stijging van het marktaandeel van 8,4% naar 10% is het Chinese miljardenbedrijf goed op weg. Overigens zijn dat wereldwijde cijfers, want de Chinese smartphonemarkt wordt voor ruim 20% beheerst door Huawei. In Europa is het marktaandeel van Huawei met zo’n 18% gestegen.

Eén reactie

  1. Snap het best. Die smartphones van hun doen het echt niet slechter dan een vergelijkbare telefoons van Samsung, HTC of LG, maar zijn door de bank genomen wél 20% goedkoper dan die van de concurrentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *