Illegale kopie van game is niet uit te spelen

Shooting stars
Stel, je steekt al je tijd en geld in het ontwikkelen van die ene succesvolle game, en vervolgens merk je dat bijna iedereen de illegale kopie downloadt. Wat doe je dan?

Slechts 11 procent van de spelers van het spel Shooting Stars had betaald voor de game, ontdekte ontwikkelaar Noodlecake studios Рen dat terwijl je hem al voor 99 cent in je bezit hebt. De ontwikkelaar bedacht vervolgens een handige truc tegen de piraterij: ze verspreiden zelf een illegale kopie van de game, met ̩̩n nadeel: die was niet uit te spelen. De tegenstanders waren veel sterker dan in de normale versie en mocht je het des ondanks klaarspelen om het einde te halen, dan werd je geconfronteerd met een onverslaanbare eindbaas. Zodra je gedood wordt, krijg je een melding over software-piraterij.

Een paar dagen voor het verschijnen van de Androidversie kwam de nepversie online. Aanvankelijk was de nepversie veel populairder dan de echte, schrijft Noodlecake in deze blogpost. Inmiddels is er -helaas voor hen- ook al een kopie van de goede versie verspreid.

Op basis van de trailer lijkt hij de 99 cent inderdaad wel waard:

[gv data=”lK0-m4pwDA8″][/gv]

2 reacties

  1. Hoeveel hebben ze de bekende mensen moeten betalen om hun looks en naam in de game te krijgen? Staat wel dood leuk op dat kanye west erin zit, maar ik betwijfel dat hij toestemming heeft gegeven om zijn naam en figuur innde game te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *