In dit Amsterdamse kantoor is zitten verboden

Auteur: , 1 Reactie
Verboden-te-zitten

Nederlandse ontwerpers hebben een kantoor van de toekomst ontworpen waarin het verboden is om te gaan zitten. Hoe werkt zoiets precies?

De laatste jaren hebben we tal van alternatieven voorbij zien komen voor het standaard bureau: een staand bureau, en zelfs een heus hamsterwiel. Het Nederlandse designbureau RAAAF is de volgende in dit rijtje met hun The End Of Sitting Office, dat Wired onder de loep nam.

Onderzoek
Het kantoor (dat op een doolhof van geometrische vormen lijkt) is daadwerkelijk gebouwd en wordt nu gebruikt in een kunstruimte in Amsterdam. Daar maken verschillende schrijvers, artiesten en filosofen nu dankbaar gebruik van. Ondertussen houdt de Universiteit van Groningen het geheel in de gaten, en komt in de loop van volgend jaar met een rapport over dit opmerkelijke kantoor.

Verboden-te-zitten

Productiever
Zitten is dus verboden, maar gelukkig bestaat het kantoor uit ideale plekken om tegenaan te leunen. Dit moet activiteit en productiviteit ten goede komen, ook al gaat dit ten koste van het comfort. Het geheel ziet er in ieder geval futuristisch uit, al lijkt er weinig plaats te zijn voor een grote groep mensen om te werken.1 reactie

Ziet er onnozel uit. Ben benieuwd naar dat rapport, maar vraag me af of ik er iets van zal geloven…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).