In dit land is Pokémon Go officieel verboden

Auteur: , Geen reacties
Pokémon Go

Zelfs een onschuldig spelletje als Pokémon Go ontsnapt niet aan de boze wereld van internetcensuur.

In Iran is het namelijk over en uit voor Pokémon Go. Iraanse autoriteiten hebben een verbod ingesteld nadat ze de game onder de loep hebben genomen. Volgens het land kleven er teveel veiligheidsrisico’s aan het spelletje, schrijft de BBC.

Eerder werd al bekend dat Indonesië ook niet zo blij is met de game. Iran is echter het eerste land ter wereld dat het spelletje censureert. Hoewel er wordt gesproken over veiligheidsrisico’s kan het daadwerkelijk om een hele andere reden gaan. Iran betreft een streng Islamitisch land en Pokémon Go kan op dat gebied enkele vraagtekens oproepen. Zo komt evolutie in het spelletje voor en kunnen enkele gebruikte symbolen gelovigen in het land tegen het zere been schoppen.

Het west-Aziatische land gaat al jaren gebukt onder diverse vormen van internetcensuur. Internetproviders krijgen vanuit de overheid de vraag om pornografische content te censureren en anti-religeuze sites te blokken. Verslaggevers Zonder Grenzen, een organisatie dat onderzoek doet naar persvrijheid, plaatste Iran al eerder op de lijst met landen die het internet als een vijand zien. Naast Iran staan ook landen als Noord-Korea, Syrië en Cuba op deze lijst.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).