Intel Mica: een slimme & glimmende armband voor vrouwen


Terwijl Apple en Google met groot machtsvertoon de smartwatchmarkt te veroveren, kiest chipgigant Intel voor een andere aanpak. Zij komen met de Mica. Een slimme armband met een scherm van saffierglas.

Haute couture meets high-tech

Voor de ontwikkeling van de Mica sloeg Intel de handen ineen met modebedrijf Opening Ceremony, en aan het ontwerp is duidelijk te zien op wie ze zich richten: vrouwen. De Mica is niet alleen voorzien van een laagje 18 Karaats goud, er is ook slangenleer en een handjevol edelstenen in verwerkt.

De Mica, dat staat voor My Intelligent Communication Accessory is uitgerust met een 1,6-inch OLED-scherm, waar 256×160 pixels in verwerkt zijn. De Mica draait niet op Android, Intel heeft er op Linux gebaseerde software ingepropt. Daardoor zijn er maar een aantal apps beschikbaar, maar het draait bij de Mica vooral om het doorgeven van notificaties. Van contacten die je op een VIP-lijst zet worden alle meldingen – desgewenst met trillingen – doorgegeven. Daarop kun je alleen standaard antwoorden terugsturen, want een virtueel toetsenbord of spraakherkenning zit er niet op. Daarnaast worden Facebook en Google Calendar-meldingen weergegeven.

Intel gaat 495 dollar voor de Mica vragen, omgerekend 477 euro. Hij wordt eerst in de VS gelanceerd. De Mica is vanaf begin december exclusief verkrijgbaar bij Opening Ceremony in New York en Los Angeles, bij enkele vestigingen van Barneys New York en online bij OpeningCeremony.us en Barneys.com.

[lg_folder folder=”Intell/Mica/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *