Internet Explorer is dood, maar nog niet begraven

Auteur: , 2 Reacties
Spartan, de nieuwe browser in Windows 10

Ja, je leest het goed. Microsoft lanceert een compleet nieuwe browser onder de naam Spartan, maar propt ook Internet Explorer in Windows 10.

De geruchten over de komst van Spartan deden al even de ronde, maar Microsoft maakte de volledig nieuwe browser gisteren pas echt officieel. Spartan krijgt een volledig nieuwe render-engine, zodat de eigen browser van Windows het niet meer af zou hoeven leggen tegen de concurrentie, vooral bestaande uit Google Chrome en Mozilla Firefox.

Toch blijkt het lastig om Internet Explorer zomaar de deur uit te doen, want vooral het bedrijfsleven zit nogal vast aan oude gewoontes. Zij maken regelmatig gebruik van verouderde systemen, die in een nieuwe browser simpelweg niet werken. Microsoft heeft vandaag in een blog laten weten dat zij niet bang hoeven te zijn voor problemen, want Internet Explorer blijft beschikbaar.

Hoe Microsoft dat gaat doen, is nog onbekend, maar het lijkt ons onlogisch om simpelweg twee browsers op het bureaublad neer te zetten. Dat zorgt vooral voor verwarring, zoals we eerder bij Windows 8 al zagen en dat zal Microsoft deze keer willen voorkomen.2 reacties

Waarom verwarrend? Juist door het bedrijfsleven werken sommige pagina’s niet, of niet goed met moderne browsers en als je dan toch dingen wilt regelen, dan heb je gewoon een verouderde browser nodig, tenminste één die op de ouwe manier zijn render-engine aanstuurd en daar is Internet Explorer het best voor. Daarom staat hij ook in de taakbalk, naast mijn gebruikelijke, maar wel in 64-bit versie, voor als het nodig is, is niets verwarrend aan en maar juist ozo handig. Geen slecht idee, vind ik.
vind er ook niets verwarrend aan. Chrome en IE zijn ook 2 browsers en dat wordt toch niet verwarrend…dus als er nu 2, 3 of 4 staan who cares!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).