iOS 8.0.1 sloopt je iPhone: geen bereik en Touch ID stuk [updated]

Auteur: , 8 Reacties
iOS 8.0.1 sloopt je iPhone

Apple heeft vanavond iOS 8.0.1 vrijgegeven, maar had die update vooraf beter even kunnen testen. iPhone-gebruikers hebben na de update namelijk geen bereik meer, terwijl ook Touch ID niet langer werkt.

Het zijn roerige weken voor Apple. De techgigant bracht afgelopen week de iPhone 6 en iPhone 6 Plus uit in de eerste landen. Dat leverde een recordaantal verkopen op, maar vooral met de iPhone 6 Plus zijn nogal wat problemen. Die zou namelijk wel erg makkelijk buigen. Ook in iOS 8 zaten nog wat schoonheidsfoutjes, maar Apple beloofde ons vanavond een groot deel te verhelpen met iOS-versie 8.0.1.

Daar hadden de Amerikanen beter nog even mee kunnen wachten, want deze update tovert je iPhone om in een veredelde iPod. Gebruikers die hun telefoon al hebben voorzien van de nieuwste versie melden massaal dat ze geen bereik meer hebben en dus niet kunnen bellen of sms’en. Daarnaast werkt ook de Touch ID-scanner niet en kun je de telefoon alleen ontgrendelen met je toegangscode.

Apple heeft nog niet gereageerd op de problemen, maar gezien de stroom aan klachten op sociale media én de ernst van de problemen moet het bedrijf wel met een snelle fix komen. Vooralsnog kunnen we maar één advies geven: absoluut niet updaten.

UPDATE: Apple heeft iOS 8.0.1 zojuist teruggetrokken, om verdere ‘slachtoffers’ te voorkomen. Updaten kan inmiddels dus niet meer, al komt die beslissing helaas te laat voor de iPhone-gebruikers die de nieuwste iOS-versie al wel hebben geïnstalleerd. Het techbedrijf zegt de problemen te onderzoeken, maar het is nog niet bekend gemaakt wanneer er een oplossing komt.

Mocht je niet kunnen wachten op een nieuwe update en je iPhone direct weer willen gebruiken, dan kun je overwegen om te downgraden naar iOS 8. Hoe je dat doet lees je hier. Vervang in dat artikel iOS 8 door iOS 8.0.1 en lees iOS 8 waar iOS 7.1.2 staat en je weet hoe je aan de slag kunt.8 reacties

Die haperende touch id was al met het uitbrengen van 8.0. Maar zo te zien is de nieuwe update dus nog niet voor NL beschikbaar, maar dan weten we het vast. Thanks @marjolein
@e1000bmw523i: Ik kwam erachter toen ik zelf net de update aan het installeren was, zit nu dus met een iPhone 6 waar ik weinig mee kan. Denk dat de update op dit moment alweer is teruggetrokken, we wachten het af..
@Marjolein: wie neemt dan ook de 6? Totaal geen meerwaarde tov de 5s (voor mij dan). ;)
@e1000bmw523i: Snap ik. Ik kwam van de 4s af, dus toch wel lekker nu :-)
@Marjolein: kun je niet de update verwijderen via iTunes?
@e1000bmw523i: Yes, dat is op dit moment de enige manier inderdaad..
Het houd niet op. Niet vanzelf.

Lekker dan, volgens Macrumors. zit 46% van de gebruikers al op iOs8.
http://www.macrumors.com/2014/09/23/ios-8-adoption-46/

Reken maar dat er overgewerkt moet worden op Apple HQ
haha, ik heb zelf een iphone5, ik merk wel dat de hele smartphone langzamer is geworden door IOS8. Maar goed ik heb mijn vragen naar wat apple allemaal moet doen nu om de “status” hoog te houden.

En idd, bij apple draaien ze overuren nu

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).