Is deze drone de eerste echte DJI-killer?

Auteur: , 1 Reactie
Yuneec Mantis Q

Yuneec heeft een nieuwe drone aangekondigd: de Mantis Q. Hebben we eindelijk een DJI-killer te pakken?

De Mantis Q beschikt over een groot aantal features zoals 4K video, voice control en gezichtsherkenning en haalt een topsnelheid van 70 kilometer per uur. De vliegtijd bedraagt zo’n 33 minuten. Het enige nadeel is dat de gimbal 2-assig is, waardoor ‘ie slechter stabiliseert. Maar het is hoe dan ook niet slecht voor een drone van slechts 500 dollar.

De Mantis Q doet qua design denken aan de Mavic Pro van DJI. De drone is namelijk opvouwbaar, waardoor je hem makkelijk kan meenemen in een rugtas. De drone beschikt over drie automatische vliegmodussen. Ten eerste heb je de ‘journey mode’, waarbij de drone een vooringestelde route kan vliegen. Daarnaast heb je de ‘point of interest’ modus, deze laat de drone om bepaalde objecten heen cirkelen. Tot slot is er natuurlijk de ‘return to home’ modus, zodat de drone altijd terug vliegt naar het punt waar hij is opgestegen.

Naast deze features kan de Mantis Q ook via gezichtsherkenning en voice control bediend worden. Zo kan je bijvoorbeeld selfies maken door naar de drone te zwaaien. Het lijkt er dus op dat DJI er een serieuze concurrent erbij heeft. In vergelijking met de Spark heeft de Mantis Q een accu die drie keer zo lang meegaat, terwijl je ook in 4K kunt filmen.

De Mantis Q is nu beschikbaar voor preorder en zal vanaf september verstuurd worden.1 reactie

4k en 30fps is nog acceptabel.
stemherkenning is enkel indien er een internetverbinding is.raar dat je een bepaalde taal voor de stemherkenning niet op het SD kaartje kan offline zetten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).